Evangeliet sprids effektivt i Ryssland

Nyss tryckta böcker har gått via församlingar till bland annat följande orter: Irkutsk, Vladivostok, Vladikavkaz, Omsk, Krasnodar, Kaliningrad, Novorossijsk, Krasnojarsk, Novosibirsk och Sachalin.

De aktuella nyheterna från Ryssland är både bra och dåliga. Nyligen fick vi ett glädjande e-postmeddelande från vår kontaktperson, Jurij. Våra böcker har tryckts i centrala Sibirien. I bilden ovan ses några färska böcker av en upplaga på 50 000 exemplar. Därtill håller 200 000 Johannesevangelier på att tryckas. Vi fick också en video som visar ett evangelisationsteam i sitt arbete i sibiriska byar.

Böckerna har skickats till församlingar i dussintals olika städer. Bland dem är Irkutsk, Vladivostok, Sotji, Bratsk, Saratov, Perm, Vladikavkaz, Omsk, Tjeljabinsk, Krasnodar, Kaliningrad, Barnaul, Sevastopol, Novorossijsk, Kurgan, Krasnojarsk, Nizjnij Novgorod, Ufa, Volgograd, Novosibirsk och Juzjno-Sachalinsk.

Medan allt annat evangelisationsarbete har begränsats, är det ett under att litteraturarbetet har fått fortsätta, åtminstone tillsvidare. Det har burit fin frukt och vi kommer att fortsätta med det så länge som förhållandena tillåter.

Vi gläds åt att även om evangelisationsarbete i Ryssland annars är begränsat, har litteraturarbetet åtminstone tillsvidare fått fortsätta. Det har burit fin frukt och vi fortsätter med det så länge som förhållandena tillåter.

Som ni säkert vet från nyheterna, har den politiska situationen i Ryssland eskalerat till det yttersta. Församlingarna har det svårt särskilt i västra Ryssland. Nyligen antog det ryska parlamentets underhus, duman, en lag som förbjuder all undervisning utan statligt tillstånd. Förbudet gäller också alla utbildningsaktiviteter på sociala medier, såsom hur reparera en bil eller ordna en musiklektion.

Vi ber er komma ihåg församlingar i Ryssland i era böner, såväl de anställda som medlemmar i dem. Vi litar på att om vi sår Guds ord rikligt kommer vi också att få en riklig skörd tillsammans med församlingarna.

Här på MedieMissionens kontor i Kervo, Finland, har vi fått tacka Gud för Hans trogna omsorg och för ditt stöd som förebedjare och givare. Ett hjärtligt tack för det! Det är underbart att få arbeta med er alla, vänner till vårt missionsarbete, på vår Herrens skördefält.

Å hela vårt missionsteams vägnar önskar jag dig en välsignad vår! Må Herrens starka hand skydda dig och må Han ge dig hälsa och krafter nu under coronatiden.

Hannu Haukka

Verksamhetsledaren för MedieMission International

Ett varmt tack för dina förböner för vårt missionsarbete! Enligt dina möjligheter kan du stödja vårt arbete ​i Ryssland via denna länk. Tack för dina förböner och det eventuella ekonomiska stödet.