Satellit-TV leder muslimer till Jesus

Hani Henein, ledaren för MedieMissionens arbete bland araber, har fått berörande vittnesbörd från den islamiska världen om hur muslimer finner Jesus genom TV-programmen vi producerar och med hjälp av uppföljningsteamet. De har börjat titta på dessa evangeliserande program via 16 satellit-TV-kanaler och hittat en levande förbindelse med Jesus. Hundratals miljoner potentiella tittare med muslimsk bakgrund i arabländer och runt om i världen har möjlighet att se våra evangeliserande TV-program dagligen. De pekar vägen från mörkret till ljuset i Jesu evangelium. Vi vill uppmuntra dig som vän och stödjare till vårt arbete med dessa vittnesmål från den muslimska världen. De vittnar om att ditt arbete i Herren inte är förgäves.

 

Hameed

För en tid sedan var Hameed och hans fru nära att hamna i skilsmässa. Den troende frun var mycket ledsen över att hennes man hade bedragit henne. Vid den tiden kontaktade Hameed oss flera gånger och bad oss också att prata med hans fru för att vi skulle övertyga henne att ändra sig och stanna hos sin man. Varje gång vi pratade med Hameed uppmuntrade vi honom att göra bot och leva ett gudfruktigt liv. Till sist sade vi till honom att han skulle göra bot och ty sig till Herren för sin egen skull och inte för någon annan. Det gav klarhet i hans tankar och han förstod att han måste tänka på hurdan han själv var. Hameed beslutade sig för att närma sig Herren i sin affärsverksamhet och samtidigt bad han Herren att förändra honom. Då talade Herren också i hans frus hjärta och hon beslutade att ge Hameed ännu en chans. Nu litar Hameed på Herren och han säger: ”Varje dag ser jag mirakel i Jesu namn. Tack för att ni har berättat om Honom till mig.”

 

Shereen

Shereens tro var till en början svag och hon var osäker på vad hon verkligen trodde på. Hon förväntade sig något speciellt tecken från Herren för att fästa sin tro till något stabilt. För några veckor sedan bad hon vårt team som svarar för tittarkontakter att kontakta henne. Hon ville få svar på några frågor som hon hade. Hon verkade känna sig bättre efter samtalet och bad att teamet skulle ringa henne igen om två veckor.

När en av medlemmarna i teamet då ringde upp Shereen var hon på dåligt humör. Hon sade att Gud inte svarade på hennes böner. Hon undrade: ”Har Gud något emot mig? Varför ger Han mig inte ett tecken så att jag antingen kan tro på Honom eller förkasta en sådan tro som inte fungerar? Jag förstår inte varför Gud inte hjälper mig.” Själavårdaren från teamet för tittarkontakter förklarade att vi som individuella troende har vår egen del att ta hand om och Gud gör sin del. Han visade också att vi inte kan diktera till Gud hur Han väljer att arbeta med oss. Tvärtom, Gud känner oss så bra att Han leder oss enligt sina egna goda planer.

Själavårdaren delade några vittnesbörd med Shereen för att uppmuntra henne. Shereen sade: ”Jag inser nu att jag själv var motsträvig och inte Gud. Jag har envist försökt få igenom min egen vilja i stället för Hans vilja. Be för mig och för att jag skulle förnyas i min tro. Jag vet att jag behöver frälsning så jag väljer Gud, vad det än kostar mig.”

 

Hani Henein och Ari Talja

Ett varmt tack för dina förböner och stöd för att nå ut till muslimer med evangeliets budskap! Vi behöver förböner och stöd så att vi kan fortsätta att sända dessa TV-program till hundratals miljoner muslimer. Du kan stödja produktionen och sändningen av evangeliserande program via vår donationssida Ge en gåva via denna länk.