Sydsudan behöver ett under

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MedieMission Internationals ledare för arbetet bland araber har varit i Juba och förberett en ovanligt omfattande mediekampanj. Hundratals församlingar i huvudstaden är med i den.

Enligt biskop Emmanuel behöver Sydsudan en andlig väckelse som går djupt och innebär omvändelse från synder.

– Då kan Guds kraft hela landet. Det står ju i Bibeln: ”Om mitt folk… ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.”

Biskop Emmanuel önskar se en andlig väckelse i Sydsudan.

Äntligen undertecknades ett fredsfördrag

I Sydsudan undertecknade man en överenskommelse om eldupphör den 30.6.2018. FN hade förmedlat i fredsprocessen.

Under det tre år långa inbördeskriget har tiotusentals människor blivit mördade. Miljontals har flytt våldsamheterna, bland andra över fyrtio pastorer för den episkopala kyrkan.

Evangeliet i ljudapparater till analfabeter

Enligt Unesco är 70% av invånarna i Sydsudan analfabeter. För att även de ska nås av evangeliet, behövs 20 000 digitala ljudapparater.

Genom en enda klick på apparaten kan man lyssna till Johannesevangeliet. När man klickar en gång till, är det möjligt att lyssna till femton sydsudanesers berörande livsberättelser. Både stammedlemmar och tjänstemän inom regeringen får höra hur de kan ta emot Jesus. Apparaten innehåller också fascinerande bibelberättelser för barn.

En enda apparat når en hel by

Innehållet i ljudapparaten är på den arabiska dialekt man talar i Sydsudan. Med en enda apparat nås en hel by. Apparaten kopplas till en megafon som hängs upp i en trädgren. På det sättet kan ett hundratal bybor höra evangeliet.

 

Du kan vara med och stöda inskaffandet av ljudapparaterna till analfabeter i Sydsudan genom att besöka vår donationssida.