Evakuering pågår från Mariupol

Mediemission levererar medicinska förnödenheter till östra Ukraina

Tre bussar levererades till Mariupol för att evakuera nödställda

Fyllda med sjukhusmaterial kördes två bussar och en minibuss till östra Ukraina. Bussarna anlände under helgen, mitt under pågående evakuering av civila från Mariupol. Detta skedde medan ryska stridsvagnar körde omkring och sköt på civila mål.

Avsikten är att med dessa bussar kunna evakuera kvinnor och barn från de fruktansvärda förhållandena i den sönderbombade staden.

Mediemission erbjuder mat och skydd för ukrainare på flykt. Med en gåva på 500 kr kan du hjälpa flyktingmödrar att fly och ge sina barn mat.

Medan ukrainarna fortsätter sin kamp kommer Mediemission att trycka 300 000 missionsböcker som är skräddarsydda speciellt för detta ändamål. Böckerna delas ut till flyktingar som passerar gränsen mellan Polen, Moldavien och Slovakien. En bok kostar 15 kr inklusive transport. Dessa böcker erbjuder ett budskap om tröst och hopp om livet. Boken innehåller också en vägledning till ett nytt liv i Jesus och en frälsningsbön. Genom att ge en gåva hjälper du oss att leverera så många böcker som möjligt till människor som flyr kriget i Ukraina.
 
Var med och bed!
 
Vill du vara med och ge?
Swish: 123 45 488 22
90-konto: 900 307-0
Andra sätt att ge en gåva: https://mediemission.se/ge-en-gava/
 
Följ oss på Facebook och Instagram för mer information!
 
 Hannu med en av de evakuerade i Tallinn, Estland på väg mot Helsingfors.

32 evakuerade från Mariupol är på väg från Ukraina till Finland. De äter sin första måltid på tre dagar.
Minibussarna fick utryckningsfordonsmarkeringar (röda kors) för att undvika förseningar vid kontrollpunkter.
När våra team tog emot dessa fordon ropade de högt av tacksamhet och glädje. Fordonen tog omedelbart i bruk för att rädda mödrar och barn från krigszonen. När du läser detta har redan hundratals mödrar och barn evakuerats och finns i trygghet.
Medicinska förnödenheter laddas för leverans till Ukraina från Finland.

2 thoughts on “Evakuering pågår från Mariupol

  1. Jag har inte fått något nyhetsbrev i juli månad. Vad har hänt? Hur har ni det i Ukraina och Ryssland? Hur är det med er? Lever ni? Gud välsigne er!

Comments are closed.