Stor nöd i Mariupol!

Mediemissionen är på plats med hjälp.

En humanitär katastrof pågår i Mariupol. Det finns fortfarande 400 000 människor kvar i staden som inte kan komma ut allt medan rysk militär utsätter den för häftig artilleribeskjutning.

Vi är alla förstummade av rapporterna från Ukraina. Bilderna vi möter i media visar på ett enormt mänskligt lidande. Över två miljoner flyktingar är på flykt, familjer splittras vid polska gränsen, då männen återvänder för att försvara hemlandet.

Vår källa i Mariupol berättar att det verkliga antalet döda invånare i den belägrade staden Mariupol är flera tusen. Den officiella siffran 1300 personer är tyvärr långt ifrån verkligheten... Ryssarna har förstört ett stort antal byggnader. Många av dem som dödats har begravts av grannar och soldater.

Just nu verkar det som att man vill förgöra kvinnor och barn med missiler. Den ryska operationen att "befria" Mariupol är ett brott mot mänskligheten och man kommer att minnas det i många generationer i framtiden.

Gårdagens flygbombning av stadens sjukhus och förlossningsavdelningen överträffar allt man hittills gjort och kommer att få en egen artikel i den framtida krigstribunalen, säger vår källa i staden.

Nu utmanar vi alla våra vänner att ge sitt bidrag för att hjälpa dem som är kvar i staden och som nu har händerna fulla med det humanitära arbetet. Så fort situationen tillåter det kommer vi att bekosta transport och husrum till dem som behöver komma ur den belägrade staden utan värme och vatten. Det behövs 100 000-tals SEK i den närmaste framtiden.

Mediemission har idag beställt 300 000 Nya testamenten från tryckeriet i Sibirien för distribution i ryska församlingar. Möjligheten att i framtiden trycka biblar är osäker nu när de västerländska sanktioner träder i kraft i framtiden. Priset för ett Nya testamentet är 10 SEK. Kan du vara med?

Vill du ge en gåva?

Swish: 123 45 488 22
90-konto: 900 307-0
Andra sätt att ge en gåva >>