Evakuering

Barnen måste räddas!

Enligt ukrainska beräkningar har Ryssland tvångsförflyttat 4396 föräldralösa barn från Ukraina till Ryssland. Ukraina kräver att Ryssland lämnar tillbaka barnen till sitt hemland Ukraina.

I Ryssland tvingas barnen till utbildning som inkluderar att lära sig den ryska nationalsången och lära ut ”om faran och ondskan i Ukraina.”

Vi fick en förfrågan om att hjälpa till med nödevakueringen av Bahmut. Enligt militära underrättelser fanns det bara en kort tid för att evakuera civila från området. Militären beordrade att barnen skulle evakueras omedelbart. ”Vi har en kort chans att agera. Om vi skyndar oss kan vi rädda barnen.”

Vi ber om ditt fortsatta bönestöd!

  • Be för dessa barns säkerhet efter att de har evakuerats.
  • Be för säkerheten för vårt team som deltar i evakuerings- och hjälpinsatserna.
  • Be att kulorna och bomberna inte ska träffa målet och att Guds hand på ett mirakulöst sätt kommer att skydda människoliv.
  • Be att de vars själar har blivit krossade mitt i striderna ska finna sin väg in i vår mäktige himmelske Faders armar. Av en pappa som själv valde lidandet och led som de nu lider.

Den lille flyktingpojken förstod inte att han var nu säker. Delar av sprängämnen hade träffat bostaden igen. Männen stannade kvar för att vakta de tomma lägenheterna i grannskapet.

En barnfamilj räddades från byn Orikhiv, som drabbades av kontinuerliga ryska raketattacker, efter morgonattacken. Projektilen träffade gården till bostaden där bilen på gården förstördes och skadade huset.

Barnet evakuerades från foten av Bahmut. I skyddsrummet hittade barnet en leksak han gillade. Att leka i det fria smakade bra efter en lång vistelse i källarförhållandena.

En ung mamma bar sitt barn till en väntande buss som donerats av Mediemission i en by i Bahmut-distriktet.