Glada nyheten till avlägsna hörn i Sibirien

Evangeliska församlingar i Ryssland har nyligen delat ut stora mängder litteratur runt om i Sibirien. Under januari och februari trycktes 100 000 Johannesevangelier och 25 000 Nya testamenten, och det behövs ständigt mera litteratur.

Under början av året har församlingars evangelisationsteam delat ut andlig litteratur till regionerna Irkutsk, Burjatien och Sacha (Jakutien) i östra Sibirien.

– Nu är den bästa möjliga tiden att dela ut litteratur, för marken och floderna är fortfarande frusna i Sibirien. Det finns inga vägar till dessa områden och dessa byar. Jag såg nyss en video där några vänner till mig korsade Baikalsjön längs isen, berättade Juri Ananjev i mars. Han är företrädare för MedieMission Internationals arbete i Ryssland.

Kampanjbok till burjater och osseter

Vi arbetar för närvarande med översättningen av kampanjboken på burjatiska. Kampanjboken skulle behövas också på ossetiska språket. Osseter, som bor i Kaukasus, kan inte läsa ryska utan bara sitt eget modersmål.

Juri Ananjev och Hannu Haukka i ett sibiriskt tryckeri.

– Vi har nu fått stora beställningar. Församlingar i Ryssland har beställt mer Nya testamenten, Biblar och Johannesevangelier. Litteraturen delas ut i sådana områden i Ryssland där människor inte har någon chans att köpa litteratur själva. Detta gäller särskilt bosättningsområden i Sibirien och östra Ryssland. Det gäller inte stora miljonstäder, förklarar Ananjev.

– Jag ber er att komma ihåg dessa litteraturprojekt i era böner.

Du kan stödja MedieMission Internationals arbete i Ryssland och tryckningen av litteratur där på sidan Ge en gåva.

Tack för din gåva!