Guds Ord och mathjälp till de lidande i Sydsudan

Trots att storstadskampanjen i Sydsudans huvudstad Juba slutade egentligen redan för ett halvår sedan, utdelas Guds Ord till dem som är intresserade. MedieMission International fortsätter också att hjälpa de nödlidande i landet.

Kampanjböcker kan fortfarande hämtas ut från utdelningspunkterna. En stor del av folket är analfabeter och till dem tar organisationen Across ljudapparater med bl.a. evangeliet, berättelser om livsförvandling och en vägkarta för ett nytt liv i Jesus Kristus. Innehållet har spelats in på sydsudanesisk arabiska samt på dinka-, nuer- och bari-folkens språk.

– Genom mediekampanjen har vi försökt att nå ut också till alla avlägsna byar och platser där en vit man inte kan gå av säkerhetsskäl, säger Hannu Haukka, verksamhetsledaren för MedieMission International.

 

Brist på mat och läkemedel

MedieMission har också levererat humanitärt bistånd till Sydsudan, bl.a. med intäkter från julinsamlingen år 2018.

– Vi tackar hjärtligt alla som har gett en gåva till insamlingen. Det har varit en stor sak, säger Haukka.

Hjälporganisationen River Nile Center, som leds av Nasser, förser tusentals barn med mat och kläder.

Vi har haft tre samarbetspartners som tagit hand om utdelningen av biståndet. En av dem är Kyrkornas råd i Sydsudan som organiserade mediekampanjen.  Därtill har MedieMission bistått organisationerna River Nile Center och True Light Ministry.

Nasser, ledaren för hjälporganisationen River Nile Center, arbetar bland tusentals barn.

– Vi ger dem pengar för att de kan köpa mat, kläder och en del läkemedel på plats. Det är ett fantastiskt jobb som de utför.

 

Tusentals föräldralösa barn i Sydsudan behöver hjälp.

Afrikansk Moder Teresa

Organisationen True Light Ministry leds av Mari, som kallas för en afrikansk Moder Teresa. Hon har öppnat kliniker där sjuka kan få mediciner. Hon skaffar också mat och kläder till barn.

När Mari hörde att hon fick mer hjälp grät hon av glädje, eftersom förnödenheterna höll på att ta slut.

– Mari hade bett alla barn att komma till en sammankomst och sagt att hon inte kunde be om pengar från människor, men de kunde be om hjälp från Herren. Gud svarade mycket snabbt på deras bön, och hjälpen kom vid precis rätt tidpunkt, berättar Hani, ledaren för arbetet bland araber hos MedieMission.

– I Sydsudan råder det ett stort behov av hjälp. Tusentals barn är hemlösa och föräldralösa och många av dem är mycket sjuka för det finns inte mediciner. Därför fortsätter denna hjälpinsats under en längre tid.

 

Du kan stödja arbetet i Sydsudan genom vår donationssida. Tack för din gåva!