Kristna TV-program är viktiga i den muslimska världen

I slutet av januari filmades nya avsnitt av ett program på farsi hos MedieMission i Kervo, Finland. Programmet heter Salvation through Christ (Frälsning genom Kristus). Programmet riktar sig till dem som nyss kommit till tro.

Producenten och regissören för programmet, den iranskfödde Nader,  förklarar att i programmet behandlas många ämnen, till exempel att man kan be Jesus att hjälpa när man har problem. Andra teman är till exempel hur en troendes bön skiljer sig från en islamisk bön och hurdan en sund församling är. Tjugo nya avsnitt filmades i studiorna.

 

Sändningarna når miljoner människor

Programmen kommer att visas på kanalen SAT-7 Pars. SAT-7 Pars är en farsispråkig satellitkanal och tillhör kanalfamiljen SAT-7. Kanalerna syns i 25 länder i Mellanöstern och Nordafrika bl.a. i Iran, Afghanistan och Tadzjikistan. Dessutom kan kanalen kan ses i Europa. Kanalerna har totalt 25 miljoner tittare.

MedieMission International producerar årligen nästan tusen nya program bl.a. på arabiska, farsi och sudanesisk arabiska. Programmen sänds via sexton satellitkanaler och når hundratals miljoner tittare.

– Det går inte att beskriva med ord vad kristen TV betyder i den islamiska världen. Därför bör vi betala vilket pris som helst för att nå människor i islamiska länder, säger Hani, chefen för MedieMissions arbete bland araber.

 

Kristna måste dölja sin tro

Det är svårt att ange antalet kristna i Iran eftersom någon statistik inte finns tillgänglig. Antalet armeniska och assyriska troende i Iran vet man ungefär, men det är omöjligt att uppskatta hur många som lämnat islam och blivit kristna, eftersom de inte kan avslöja det. Därför sker uppföljningsarbete och undervisning i lärjungaskap också genom TV-program. 40 % av TV-programmen innehåller informationen och 60 % av dem fokuserar på tillväxt i tron och lärjungaskap.

Hani berättar att en kvinna kom till tro genom programmet. Hon kände inga troende, så hon beslutade sig för att döpa sig själv. Nu växer hon i tro genom dessa TV-program. – Dessa människor måste kanske betala med sina liv för sin tro, när som helst, men det är vår uppgift att nå dem. Jag vet att allt det som vi vill göra måste göras snabbt och utan dröjsmål.  Vi måste nå dem som man inte nått förut, säger Hani.

Nader och Hani intervjuades för ett radioprogram av Markku Tenhunen, MedieMissions informationschef.

Vi tackar för dina förböner för MedieMissions arbete bland araber och muslimer. Genom vår donationssida Ge en gåva via denna länk kan du också stödja oss ekonomiskt för att nå dem med evangeliet bl.a. via satellit-TV.