Mediemissions satellitsändningar når också till Mecka

MedieMission producerar årligen 800–1 000 nya TV-program på arabiska, sudanesisk arabiska, farsiska, amhariska och tadzjikiska. Dessa program sänds via 16 satellit-TV-kanaler över hela världen. Våra uppföljningsbyråer i Mellanöstern och Nordafrika får i genomsnitt 200 000 responsmeddelanden per månad.

Många har hittat Jesus som sin Frälsare genom dessa program. De söker efter en församling eller vill få mer information om andliga frågor. Byråerna får också frågor som programmens innehåll väckt.

Här är några vittnesbörd om hur Jesus förändrat människors liv i Mellanöstern och Nordafrika.

 

Ibrahim Algeriet

Ibrahim är en algerisk man med mycket konservativ bakgrund och han respekterar traditioner och kultur. En dag satte han på TV:n. Ibrahim hörde ett budskap om frid, tröst, vila och förändring som han alltid längtat efter i sitt liv. Han hörde namnet Jesus Kristus och undrade om Jesus verkligen är Vägen. Han började titta på TV-program dagligen och insåg att något saknades i hans liv. Inom honom fanns ett tomrum som ingen kunde fylla.

Han försökte prata med en vän, men vännen sade honom att han skulle ignorera det som han hört. Ibrahim ville dock veta mer om Kristus och beslutade sig för att ringa MedieMissions telefonnummer för uppföljningsarbetet. En broder från uppföljningsteamet träffade honom och bad med honom. Ibrahim tog emot Jesus i sitt liv och nu vill han tjäna Honom och leva för Honom.

 

Hakeem Irak

Hakeem, en shiamuslim, hade hört talas om Jesus genom en radiostation som heter Monte Carlo. Han lyssnade regelbundet på dess program och kände att Gud kallade honom.

Hakeem tog emot Jesus som sin Frälsare för fem år sedan och började läsa Bibeln. Hans familj märkte en förändring i honom. De följde efter honom, letade i hans personliga saker och hittade hans Bibel. De rev Bibeln, förföljde honom verbalt, berövade honom mat och kläder och tvingade honom att återvända till islam.

Hakeem kontaktade MedieMissions uppföljningsteam och bad om förbön och hjälp med att starta ett eget företag på en ny ort långt borta från sin familj. Vårt uppföljningsteam har varit i kontakt med honom, bett med honom och uppmuntrat och gett honom själavård. Teamet hjälpte Hakeem också ekonomiskt genom en lokal organisation för förföljda kristna.

 

AmeenEgypten

Ameen tog kontakt med vårt uppföljningskontor per telefon. Han hade läst boken Vittnesbörd skriven av Josh McDowell. Boken hade väckt hos honom många frågor om Jesus Kristus. Efter att ha läst boken hade han tittat på våra TV-program och sökt efter sanningen.

Han tog emot Jesus som sin Frälsare under ett av våra TV-program. Han har blivit Jesu lärjunge genom att titta på vår kanal, eftersom det inte finns några församlingar på orten där han bor. Han träffade en av våra medarbetare som gav honom litteratur och bad med honom. Nu planerar han att gå med i en grupp som studerar Bibeln.

 

Malika – Algeriet

Malika är en muslimsk kvinna som ville veta vad som är sanningen i livet. Hon hörde om Jesus genom en kristen vän och ringde upp vårt uppföljningsteam för att fråga om Guds treenighet och om Bibeln. Våra medarbetare svarade på hennes frågor, skickade henne en Bibel i elektronisk form och gav henne ett Skype-nummer till uppföljningskontoret i Algeriet för vidare kontakt.

Text: Hani Henein och Ari Talja

 Du kan stödja satellit-tv-sändningar till den islamiska världen genom vår sida Ge en gåva via denna länk.