”Något saknades i mitt liv” – Satellit-TV når muslimer i Mellanöstern

Vi har goda nyheter till dig!

Föreställ dig vad som händer den här veckan …

  • Tusentals människor kontaktar våra själavårdscentra via telefon, e-post och sociala medier. De ger respons på MedieMission Internationals dagliga satellit-TV-sändningar i Mellanöstern.
  • Tusentals människor, särskilt muslimer, ber om förbön och många vill hitta en levande tro på Jesus.

Här är berättelser från tre före detta muslimer om hur Jesus kom in i deras liv.

 

”Något saknades i mitt liv”

Abdalla skickade ett meddelande och berättade att han regelbundet följer vår TV-kanal. Han skrev: ”Jag vill lära känna Herren Jesus och jag behöver Bibeln. Var så snäll och lär mig att be till Jesus!” Abdalla fortsatte: ”När jag ser på världen runt mig känner jag att något saknas i mitt liv. När jag tittade på ert program såg det ut att det som saknades i mitt liv var att känna Gud. Människor behöver förstå vem Gud är. ”

Vi frågade Abdalla: ”Vad vet du om Jesus?” Han svarade: ”Jag vet att Jesus offrade sitt liv för mig och för hela mänskligheten. Jag sökte ett svar på frågan vad som är meningen med livet tills jag såg en film om Jesu liv på en satellit-TV-kanal. I det ögonblicket kände jag att Gud ville visa mig den rätta vägen. Jag känner medkänsla med människor som söker meningen med livet och jag vill berätta för dem om Herrens väg. ”

Abdalla vill sätta sin tillit till Jesus. Senare berättade han: ”Ingen vet om min tro på Jesus. Jag kunde bli dödad om min familj visste det. Var så snäll och be för mig. ”

 

”Jag hörde första gången om Jesus”

Rasha är en ung kvinna som började sitt meddelande till oss med att säga: ”Jag såg just en film om Jesu Kristi liv på er TV-kanal. Det här är första gången jag hörde den verkliga och fulla historien om honom! Kan ni hjälpa mig att lära mig mer om den här fantastiska personen?”

Vi började dagligen läsa med henne Lukasevangeliet, och svarade på hennes frågor om ställen som hon inte förstod. Efter några veckor uttryckte Rasha sin önskan att tro på Jesus och få sina synder förlåtna. En av våra teammedlemmar bad med Rasha och förklarade för henne vad ett nytt liv i Jesus Kristus är. Vi fortsätter att hålla kontakt med Rasha, svarar på hennes frågor och läser Bibel med henne. Låt oss be för att Rasha behåller sin tro på Jesus Kristus.

 

Jesus uppenbarar sig i drömmar och visioner

Josef är en ung man som nyligen kontaktade oss. När hans mor fick allvarlig cancer bad han Allah att bota henne, men hennes tillstånd fortsatte att försämras. Vid den tiden kom Josef via Facebook i kontakt med en kvinna som berättade för honom att bara Jesus kunde hela hans mor. Frustrerad och förvirrad ropade Josef till Gud av hela sitt hjärta: ”Om du verkligen finns, vill jag lära känna dig!”

Den natten uppenbarade sig Jesus för Josef i en dröm, omgiven av alla profeter. Detta är viktigt, för muslimer betraktar Jesus bara som en profet bland andra. Följande natt hade Josef en annan dröm om Jesus där Han utropade: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Jag är Kristus, och nu ser du mig, min son.”

När Josef vaknade från sömnen, var hans förlägenhet borta och han fylldes med glädje som han aldrig känt förut. Josef sökte på Internet och hittade mycket information om Jesus. Josef är med i en församling idag och hans mamma mår bättre. Vi hjälper honom att växa i tro genom vårt lärjungaskapsprogram.

Vi prisar Gud för hur Han ständigt når människor genom drömmar och visioner!

Jesus sade: Den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet.” (Joh 5:24)

 

Kom med för att förkunna evangelium!

Med 500 kronor kan du nå 3 000 muslimer

Med 2 000 kronor kan du nå 12 000 muslimer

 

Du kan ge din gåva via denna länk. Ett hjärtligt tack för dina förböner och stöd!

 

Hannu Haukka och MedieMission Internationals team