Raketer och TV-signaler på himlen över Israel

 

 

MedieMissions avdelning för arbetet bland judar har fått många trevliga överraskningar i år. Vi kämpade i flera år för att få plats på åtminstone en TV-kanal för program om Israel och judar.

Vi bad om förbön och knackade på dörrarna hos många kanalledare i Israel och Ryssland, men fick återvända med tomma händer.

Dörrarna öppnas

För några år sedan började Gud svara på våra böner och vår längtan. När lagstiftningen i Ryssland blev fientlig mot förkunnandet av evangeliet, blev vi oväntat kontaktade av en kommersiell TV-kanal KrikTV som ville visa reseprogram om Israel. På det sättet startade produktionen av två olika programserier som fortfarande pågår. Programmen berättar inte bara om Israel som turistland, utan det finns alltid ett andligt budskap i dem.

Ungefär vid den tiden startade en ryskspråkig TV-kanal ILandTV i Israel. Kanalen nådde hundratusentals rysktalande judar via Internet och kabel. Idag har vi två internetbaserade kanaler i Israel.

 

 

Program praktiskt taget dagligen

I den f.d. Sovjetunionens område öppnades dörrar också till andra lokala kanaler. Våra program kan nu ses nästan varje dag på någon kanal. Senast nu i början av året började en kommersiell TV-kanal i Georgien sända våra program.

Därtill sänder Slavic Radio i USA ljudversioner på våra program. De kan höras på USA:s öst- och västkust och vi får också mycket respons på dessa program.

I radiosändningarna berättar vi om vår egen YouTube-kanal vars tittarantal har ökat explosionsartat från några tusen till över 100 000 tittare.

Förutom vår egen TV-produktion, har vi ingått samarbetsavtal med andra producenter. I Ukraina till exempel dubbas det prisbelönta nyhetsprogrammet Jerusalem Dateline till ryska veckovis.

 

 

Att nå ut till judar i St. Petersburg

Vid månadsskiftet januari-februari höll vi årets första evenemang i samband med TuBishvat-firandet i St. Petersburg. Firandet är en gammal judisk tradition vid skördeårets skifte. För oss är det en möjlighet att möta judar och berätta om möjligheten till ett nytt liv som Messias erbjuder.

 

Tillsammans mot stigande antisemitism

I februari deltog vi i den internationella konferensen March of Life som ägde rum i Tyskland. Konferensens motto var att det inte räcker med att bara säga: ”Aldrig mer.” Antisemitismen har ökat i hela Europa. Därför bör vi visa färg och stå vid judarnas sida. Den finländska arbetsgruppen har beslutat att organisera en stor stödmarsch i Helsingfors som förra året.

 

 

Bön är nyckeln till allt

Alla ovannämnda projekt och vårt arbete har varit möjliga endast tack vare att det har funnits förebedjare och understödjare. Vi vädjar därför igen: be för vårt arbete. Vi behöver resurser och visdom i det.

 

 Vill du stödja vårt arbete bland judar kan du göra det via vår donationssida Ge en gåva via denna länk.

 Vi önskar dig Guds rika välsignelse och frid.

 

Pirjo och Vladimir Karttunen