Ryska webb-tv-program har över en miljon tittare

Webb-tv-kanalen, som etablerades i Ryssland förra året av MedieMission International, har överträffat förväntningarna: under några månader samlade programmen över en miljon tittare.

Andrej Motinga, samordnaren för den ryskspråkiga programproduktionen hos MedieMission International, säger att webb-tv-kanalens tittare är särskilt intresserade av berättelser om hur man kommer till tro, program om hur man löser kriser i familjen samt korta predikan. Förra året producerades över 100 program.

Förutom att förkunna evangeliet kan man försöka påverka människors attityder via tv-program. Förra året blev ukrainska och ryska pastorer för första gången under krisen i Östra Ukraina ombedda att komma tillsammans till vår studio i Kervo. Pastorerna funderade på hur de skulle kunna sprida evangelium tillsammans, och det filmades några tv-program som behandlade de smärtsamma frågorna mellan dessa två länder.

 

Majoriteten av ryssarna går inte i kyrkan

Internet är ett effektivt verktyg för evangelisation i Ryssland, eftersom det inte finns några asfalterade vägar från gränsen till gränsen. Det finns många städer och byar i norra Sibirien som endast kan nås kan med flygplan. Vissa områden är inte tillgängliga innan floderna har frusit till på vintern.

Enligt en uppskattning av Mediascope Digital Office förra året använde cirka 90 miljoner av 145 miljoner ryssar Internet. Därför kan ett stort antal ryssar nås via nätet med evangeliet. Det finns ett stort behov av att förkunna det, eftersom statistiken visar att endast två procent av ryssarna besöker den ortodoxa kyrkan. Det sker under de stora helgdagarna ett par gånger om året. Det finns 1,5–2 miljoner protestanter i Ryssland.

 

Du kan stödja vårt arbete i Ryssland genom vår donationssida. Tack att du hjälper oss att förmedla evangeliet till vårt grannland!