Storstadskampanjen i Tanzania ger hopp till Östafrika

I början av oktober startar i Dar es-Salaam en ovanligt omfattande storstadskampanj med ett rekordantal på 2 000 lokala församlingar som medverkar. Kampanjens budskap förväntas nå utom Tanzania, även invånare i grannländer.

Mediekampanjen i Tanzania förbereds i rask takt, då kampanjen kommer att börja om några veckor. Kampanjboken på swahili är nästan färdig. Boken innehåller 15 kraftfulla berättelser om livsförvandling , tillsammans med råd för de första stegen i tro.

Kampanjbudskapet förkunnas speciellt för fem miljoner människor i Dar es-Salaam, men TV:n förväntas nå även 40 miljoner människor utanför huvudstaden, och därtill stora tittaranal i Kenya och Uganda.

– Folk får höra att det är möjligt att uppleva den största och mest underbara förändringen i livet. Även om alkoholism, droger eller annat ont hade rivit allt sönder, kan livet förändras och man kan bli befriad från allt slags slaveri, säger Hannu Haukka, verksamhetsledaren för MedieMission International.

 

Tanzanias president inställer sig positivt till kampanjen.

Presidenten med i den avslutande tillställningen

Kampanjen i Tanzania kulminerar i ett stormöte på National Stadium med plats för 60 000 åskådare.  Tanzanias president John Pombe Magufuli har lovat att medverka i det. Tanzanias evangeliska samfund har goda relationer med landets president.

Hannu Haukka säger att presidenter inte ofta har varit med i kampanjer. Tidigare har Finlands och Sydsudans presidenter visat sitt stöd för våra mediekampanjer.

– Det är också ett bevis på att Gud redan har lagt sin välsignande hand över mediekampanjen.

 

”Det här är helt fantastiskt!”

Vernon Fernandez, chef för tretton tanzaniska TV-kanaler, säger att den här kampanjen skiljer sig från andra kampanjer i det att man når människor där de är.

– När människor hör evangeliets goda nyheter föds hopp hos dem. Det är helt fantastiskt!

Att förkunna evangeliet på ett så omfattande och synligt sätt kostar mycket. Men medierna är ett kraftfullt verktyg.

–  Denna kampanj kan förändra livet för miljontals människor. Jag pratar inte bara om några enstaka personer, utan om miljoner.

Många är hungriga och trötta. De håller på att gå under, men genom att titta på era program kan de bli frälsta och komma till Himlen.

 

Ingen brist på motståndare

Islam har vunnit mark i Tanzania under de senaste åren.  Muslimska predikanter har blivit aktiva och håller utomhusmöten där de uppmanar folk att vända sig till islam. Kampen om själar är hård.

– Vi ber om förbön för hela kampanjen, både i församlingar och i bönegrupper.  Det behövs en bönefront, vädjar Hannu Haukka.

Att ordna en storstadskampanj kostar miljoner kronor. En del av finansieringen av kampanjen i Dar es-Salaam saknas fortfarande. Om du vill stödja mediekampanjen Tanzania, kan du ge din gåva via vår donationssida.